Hoogepunten Cambodja

Cambodja is een favoriete bestemming van veel backpackers. Vertrek niet naar Cambodja zonder deze praktische tips en informatie over dit prachtige land.

Hoogtepunten

Phnom Penh

Phnom Penh is omstreeks 1431 gebouwd en sinds 1863 de hoofdstad van Cambodja. Met bijna 1.5 miljoen mensen is het de dichtstbevolkte stad van het land. Volgens de legende werd Phnom Penh gesticht, nadat een dame genaamd Penh vier boeddhabeelden in een drijvende boomtak vond die was aangespoeld aan de oever van de rivier de Mekong.

Lees verder »

Mondulkiri – Olifanten en watervallen in Cambodja

In het noordoosten van Cambodja vind je de grootste en tegelijk minst bevolkte provincie van het land: Mondulkiri. Heb je even geen zin in het nachtleven van Siem Reap of de frisse duik in de zee bij Sihanoukville, dan is de jungle van Mondulkiri absoluut een aangename afwisseling.

Lees verder »
bestemming-cambodja

Angkor Wat

Ankor Wat werd gebouwd aan het begin van de twaalfde eeuw. Het is de grootste toeristische trekpleister van Cambodja en tevens het grootste religieuze complex ter wereld. Ankor Wat (stad der tempels) trekt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Lees verder »
  • Rondreizen

Met een rondreis Cambodja weet je zeker dat je de mooiste plekken van Cambodja zult bezoeken

  • vliegtickets

Vlieg je naar Cambodja? Er zijn diverse maatschappijen die vanaf Schiphol  naar Phnom Penh vliegen

  • verblijf

Of je nou gaat verblijven in  een hostel in Siem Reap of een bungalow op het strand. Cambodja heeft het allemaal

Foto header: Milada Vigerova on Unsplash